Jeanette Jager

Jeanette Jager is dagelijks actief als externe vertrouwenspersoon, zowel op het gebied van ongewenste omgangsvormen als integriteit, veelal in de combinatierol. Zij is aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVVV) en begeleidt organisaties met het actief uitdragen van het PSA- en integriteitsbeleid, zowel preventief als curatief. Hierbij valt te denken aan organisaties binnen de (semi)overheid, zorgsector, onderwijs, kinderopvang en industrie.

Vanuit haar rol als vertrouwenspersoon heeft Jeanette (indien mogelijk) altijd de intentie om te zoeken naar wegen waarmee alle betrokkenen verder kunnen, hetgeen vaak leidt tot de-escalatie. Vaak weet zij hiermee de uitval van medewerker(s) te voorkomen. De uitdaging van Jeanette in haar werk als externe vertrouwenspersoon is; medewerkers die zijn ‘gevallen’ door ongewenste omgangsvormen op een dusdanige manier te helpen ‘opstaan’ zodat zij zelf op eigen kracht weer goed verder kunnen.

Jeanette is verder één van de trainers van De Vertrouwenspersoon. Zij wordt door deelnemers gewaardeerd voor haar rustige manier van uitleggen, maar ook voor haar humoristische ‘role-play’.

Daarnaast is Jeanette actief als MfN registermediator (arbeidsgerelateerde conflicten) en ervaren in conflictanalyse en interventies. Verder verzorgt en begeleidt zij trainingen en workshops op het gebied van omgangsvormen en gespreksvaardigheden. Ook houdt zij zich bezig met het uitvoeren van cultuur- en/of signaalonderzoeken.

Jeanette is mede-directeur van De Vertrouwenspersoon

Hoe kan ik u helpen?