Froukje Resius

Froukje Resius is een ervaren arbeidsmediator en klachtonderzoeker. Tevens is zij gecertificeerd vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit.

Na haar rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam specialiseerde zij zich als advocaat op een van de Zuidaskantoren in het arbeidsrecht. Vervolgens was zij in leidinggevende functies werkzaam in het bedrijfsleven en de non profit sector. Zij keerde in 2007 terug naar de advocatuur, werd partner bij een advocatenkantoor en legde zich steeds meer toe op bemiddeling in arbeidsconflicten. Sinds 2015 is zij zelfstandig MfN geregistreerd mediator. Zo heeft zij mediations in uiteenlopende sectoren tot een goed einde gebracht: van de schoonmaakbranche tot de scheepvaart, van transport tot kinderopvang en van jeugdzorg tot onderwijs. Door haar rol als jurist in de klachtencommissie van een ziekenhuisgroep, heeft zij ook ervaring in de gezondheidszorg.

Froukje hanteert een voortvarende aanpak en weet in conflictsituaties de rust te bewaren. Ze luistert, is empathisch en gaat oplossingsgericht te werk. Voor De Vertrouwenspersoon houdt zij zich onder meer bezig met signaal- en klachtonderzoeken op het gebied van sociale veiligheid en wordt zij ingezet als extern vertrouwenspersoon.

Hoe kan ik u helpen?