Basisopleiding vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen (driedaags)

Wat doet de vertrouwenspersoon o.o., wat zijn de bevoegdheden, wie kan een beroep doen op de vertrouwenspersoon?

(N.b.: dit betreft de driedaagse basiscursus Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen (VPOO). Indien u ook de aanvullende dag ‘Vertrouwenspersoon Integriteit’ wenst te volgen, verzoeken wij u zich in te schrijven voor de vierdaagse opleiding op dezelfde data aangevuld met een vierde dag.)

Een antwoord op deze vragen, en nog veel meer, leert u tijdens de Basisopleiding Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen (VPOO). U maakt kennis met zowel de theoretische als de praktische aspecten. De opleiding is evidence-based, maar ook onze zeer ruime praktijkervaring wordt ingebracht. Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan het maatschappelijk denken over gewenst en ongewenst gedrag binnen arbeidsorganisaties.

Resultaat

Na het volgen van de basisopleiding:

  • Beschikt u over de benodigde kennis en vaardigheden om als vertrouwenspersoon OG in de praktijk aan de slag te gaan.
  • Bent u zich bewust van de positie, rol, taken en valkuilen van de vertrouwenspersoon.
  • Bent u op de hoogte van de relevante jurisprudentie, wet en regelgeving en juridische onwikkelingen.
  • Kunt u uw rol als vertrouwenspersoon og bepalen en de scheidslijn trekken tussen ongewenst gedrag, samenwerkingsproblemen, arbeidsrechtelijke kwesties en integriteitskwesties.
  • Kunnen medewerkers bij u terecht voor gedegen en praktische adviezen bij ongewenste omgangsvormen en beschikt u over de vaardigheiden om deze gesprekken aan te gaan.
  • Kunt u de juiste ondersteuning bieden aan melders van ongewenst gedrag en kent u de taken, verantwoordelijkheden en de positie en juridische kaders van de vertrouwenspersoon og.

Certificering

Onze opleiding tot vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen is geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen. Na afronding de opleiding ontvangt u, bij succesvolle deelname, een certificaat. Daarmee kunt u zich inschrijven bij de Vereniging en zich laten registeren als gecertificeerd vertrouwenspersoon OG. De kosten van dit lidmaatschap en van de inschrijving zijn niet bij de training inbegrepen.

De eisen waaraan u moet voldoen om gecertificeerd te worden staan in de certificaatregeling van de LVV en beschreven op de website.

Resultaat na volgen opleiding

  • Een door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen erkend certificaat
  • Mediatorsfederatie Nederland (MfN): PE-erkenning, 24 punten op niveau 2

Hoe kan ik u helpen?